Leer dé zes belangrijke stappen voor commercieel succes in 2018
16214
post-template-default,single,single-post,postid-16214,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.3,vc_responsive
interim sales en events

Honderd procent passie en een ongekende drive

Onderstaand interview had ik in het najaar van 2021 met Henny Beijer van Events. Veel leesplezier!

Passie voor hospitality is haar drijfveer, commercie zit in haar DNA. ‘Met mijn bedrijf richt ik me op vier pijlers: advies, coaching, training en interim. Met die laatste ben ik op interimbasis inzetbaar voor ondersteuning en tijdelijke versterking op commercieel vlak. Dit kan ter vervanging bij een zwangerschapsverlof zijn, maar ook om een periode te overbruggen waarin je voor een openstaande functie nog niet de juiste medewerker hebt gevonden. Zeker aan dit laatste is momenteel veel behoefte.’ Centraal in al haar activiteiten staat haar eigen persoon: ‘Ik geloof dat je krijgt wat je geeft en als mens echt het verschil kunt maken. Locaties en haar offertes kunnen vergelijkbaar zijn, maar het is de factor mens die het verschil maakt. We begeven ons in een wereld waarin de gunfactor erg belangrijk is en daar kun je zelf wezenlijk aan bijdragen.’

De afspraak is in Postillion Hotel Utrecht Bunnik. Diane is er op interimbasis werkzaam als congresexpert. ‘Postillion deed al eerder een beroep op mij. Letterlijk zei de klant na de eerdere opdracht: Naast je commerciële skills, ben je voor mij een gedreven sparringpartner, trainer en coach. Je bezit ongelofelijk veel kennis, weet wat er speelt in de markt en kan discreet omgaan met alle informatie die je ontvangt. Dat zijn natuurlijk hele mooie complimenten en ik ben blij dat ook deze opdracht me gegund werd. Tegelijkertijd bevestigt dit ook hoe ik erin sta. Een oude rot in het vak, maar nog zo eager als een jonge hond.’

Werk aan de winkel dus? ‘Zeker. Ik kwam hier direct na de zomer om de congres- en eventafdeling een maand te ondersteunen. Recent is de opdracht verlengd. De markt voor zakelijke evenementen trekt ondertussen flink aan en er is dit najaar volop vraag naar passende ruimten voor congressen, trainingen en vergaderingen. Met de huidige beperkingen wordt de capaciteit nog niet volledig benut, maar dat gaat zeker goedkomen, daar ben ik van overtuigd.’

Energie

Dat biedt perspectief! ‘Absoluut en dit zal ongetwijfeld ook de behoefte aan tijdelijke externe expertise voeden. Een prettig vooruitzicht, want ik bruis van de energie en ik zie nog zoveel onbenutte kansen. De vraag naar ervaren mensen is groot. Er is meer dan ooit behoefte aan kennis en ervaring op het snijvlak van sales en events. De kansen liggen voor het oprapen wanneer je je commerciële daadkracht op de afdeling reserveringen vergroot. Het zijn namelijk je mensen op die afdeling die het verschil kunnen maken. Sales kan nog zo hard haar best doen om de business binnen te halen, wanneer vervolgens de individuele aanvragen niet met een gastvrije en commerciële drive worden verwelkomd, is het dweilen met de kraan open.’

‘Commercie zit in mijn DNA. Die passie ontstond tijdens een stage binnen de Efteling ruim 25 jaar geleden. Sindsdien was ik in dienst bij Golden Tulip Hotels en Bilderberg en mocht ik Landgoed de Salentein als wedding- en eventlocatie op de kaart zetten.’

Verder als ZZP-er

‘Vijf jaar geleden begon ik voor mezelf; dat was natuurlijk een spannende stap. Ik merkte al snel dat er vraag is naar professionals, die vanuit een bredere achtergrond kunnen zorgen voor een geïntegreerde benadering. Daar ligt nu juist mijn expertise. Inmiddels werkte ik vanuit Puur Social Sales onder meer voor Pillows Hotels, Papendal, Het Nut en Mereveld; locaties waar ik ervaring bracht, maar ook weer opdeed. Tot en met oktober ben ik helemaal op mijn plek bij Postillion Hotels en wie weet welke locatie ik daarna op tijdelijke basis mag versterken. Ik kijk er naar uit.’

Kun je wel wat hulp bij gebruiken en zoek je een sparringpartner voor commercieel succes? Een persoon bij wie je kan toetsen of je plannen commercieel ook kans van slagen hebben maar ook iemand die kritisch durft te zijn en je nieuwe inzichten ter overweging geeft?

Bel of mail me!

Tel: 06-57487269
Mail: info@puursocialsales.nl